Job

SI TË PLANIFIKONI FESTIMIN PERFEKT TË DARKËS SË FUNDIT TË VITIT PËR PUNONJËSIT

VLERËSIMI I PUNONJËSVE, NJOHJA E PUNONJËSVE, IDETË KRYESORE PËR DHURATAT

A po planifikoni një festë të çmimeve të fundvitit për punonjësit tuaj? Kur jeni në krye të një zyre, biznesi, departamenti ose ekipi, të qenit një udhëheqës i mirë ka të bëjë më shumë sesa të siguroheni që njerëzit të bëjnë punën e tyre – ka të bëjë gjithashtu me motivimin dhe vlerësimin. Punonjësit tuaj kanë punuar shumë gjatë gjithë vitit dhe kur fillon sezoni i festave, është koha e përkryer për të treguar njëfarë njohjeje nga punonjësit.

Gjatë kësaj darke është mire të ndahen pllaka dhuratash të personalizuara për njohjen e punonjësve.

Pyes veten se si të shfrytëzoni sa më shumë rastin - dhe t'i bëni njerëzit tuaj të lumtur? Këtu janë dy këshilla për të organizuar festën tuaj të vlerësimit të punonjësve.

Kombinoni festën e festës dhe ngjarjen e njohjes së punonjësve tuaj

Nëse po kërkoni mënyrën e përsosur për të njohur të gjithë punonjësit tuaj, harroni ceremonitë zyrtare - organizoni një festë! Kombinimi i festës së fundvitit me festën e festave është një ekuilibër argëtues dhe pa stres mes punës dhe lojës. Mos e bëni këtë rast të lidhur me punën ose të detyrueshme - përkundrazi, lërini punonjësit tuaj të çlodhen, të shoqërohen dhe të flasin për gjithçka që kanë arritur këtë vit. Kjo është një mundësi e mirë për të njohur punonjësit tuaj pak më mirë në nivel personal, për t'i falënderuar për punën e tyre të palodhur dhe për t'i shpërblyer për kontributin e tyre.

Bëni planifikimin një hap më tej dhe organizoni një darkë çmimesh ose festë të ndjekur nga një festë. Mbajeni atë me zemër të lehtë dhe pozitive. Njohni çdo punonjës me një çmim personal bazuar në arritjet e tyre, shijoni festimet dhe merrni vetëm pak kohë për të folur për qëllimet e vitit të ardhshëm.

Si ta bëni darken në festë për ndarjen çmimit të veçantë

Dëshironi ta bëni rastin të dallohet edhe më shumë? Surprizoni, motivoni dhe vërtetoni punonjësit tuaj me këto ide festive:

Nxjerrni jasht ambienteve të zyrës: Njohja e punonjësve duhet të shkojë më larg se një festë në zyrë në dhomën e stafit. Kur dëshironi ta çoni në nivelin tjetër, nxirrni ekipin tuaj për darkë në një restorant të këndshëm ose organizoni ngjarjen. Bërja e përpjekjeve shtesë për ta bërë momentin të veçantë do t'u tregojë punonjësve tuaj se sa i vlerësoni ata — plus, një vakt i mirë do t'i bëjë të gjithë më të motivuar për të bërë punën e tyre më të mirë.

Angazhoni punonjësit: Një pjesë e të treguarit të stafit tuaj se sa të rëndësishëm janë ata është t'u jepni atyre të dhëna për kompani dhe qëllimet. Në vend që thjesht të mbani fjalime të përgatitura dhe t'u tregoni anëtarëve të ekipit tuaj se si do të funksionojë viti i ardhshëm, kërkoni komentet e tyre dhe angazhoni ata në një bisedë rreth qëllimeve të kompanisë në muajt e ardhshëm.

Personalizojeni rastin: Tregojini stafit tuaj se i vëreni arritjet e çdo individi duke i dhuruar atij pllaka të personalizuara çmimesh. Le të jetë i gdhendur me emrat e tyre, një shënim dhe një dizajn sipas zgjedhjes suaj, një çmim me porosi do ta bëjë çdo anëtar të ekipit të ndihet i vlerësuar.

Shpërndani Çmime të Personalizuara për Arritjet Individuale

Kur dëshironi që festimi i çmimeve të fundvitit të jetë i suksesshëm, ofrimi i çmimeve të gdhendura me porosi të stafit tuaj do të bëjë të gjithë ndryshimin