Job

Si ta mbani stafin tuaj të motivuar gjatë stinës së verës

Ndërsa temperaturat rriten, aq më e vështirë bëhet të mbash punonjësit tuaj të frymëzuar dhe energjikë. Zbatimi i praktikave të reja gjatë verës mund të rrisë produktivitetin gjatë gjithë vitit dhe ta pengojë stafin tuaj të jetë mendërisht në një vend tropikal gjatë orarit të punës. Këtu janë disa mënyra për t'i mbajtur punonjësit tuaj të motivuar gjatë muajve të verës:

  • Inkurajoni pushimet. Një punonjës i dërrmuar është më i prirur për të bërë gabime. Nëse vera është sezoni më i ngadaltë i kompanisë suaj, inkurajoni stafin që të marrë pak kohë të shkëputet dhe të marrë një pushim të merituar.
  • Sillni ushqimin. Organizoni një gjë të mirë për kompaninë, ndezni një skarë për një BBQ ose sillni një kamion ushqimor si një shpërblim për të gjithë zyrën. Një pasdite sociale me akullore është gjithashtu një mënyrë për të festuar suksesin, për të qëndruar të qetë dhe për t'u argëtuar pak.
  • Merrni parasysh alternativat. Prindërit shpesh i shohin muajt e verës një makth logjistik me të vegjlit jashtë shkollës. Nëse është e mundur, ofroni punonjësve orar fleksibil të punës ose mundësinë për të punuar nga shtëpia. Puna fleksibile nuk do të thotë t'i lejoni punonjësit tuaj të punojnë nga një vend dhe kohë që është më e lehtë për ta. Do të thotë të punosh së bashku si një ekip për të gjetur një ekuilibër që përfiton kompaninë dhe nuk sakrifikon shëndetin mendor ose lumturinë e njerëzve që e mbajnë kompaninë së bashku.
  • Çlodhuni. Nëse zyra është e ngarkuar, punonjësit do të kenë probleme të qëndrojnë të përqendruar, veçanërisht pas drekës. Mbani temperaturën sa më të rehatshme që të jetë e mundur për të mbajtur larg rënien e qepallave.
  • Organizo ambientin e punës. Kur gjërat janë paksa të ngadalta, është koha ideale për të trajtuar projektin e organizimit të dokumenteve për të cilin jeni vonuar. Pastroni qilimat e zyrës, lyeni muret me bojë të freskët ose thjesht pastroni hapësirat e punës. Punonjësit performojnë më mirë kur mjedisi i tyre është i këndshëm. 
  • Mësoni një aftësi të re. Vera është një kohë e përkryer për të sfiduar mendjen me një kurs rifreskimi në internet ose për të mësuar diçka krejtësisht të re. Meqenëse shumë anëtarë të stafit mund të marrin pushime, inkurajoni punonjësit të trajnohen në mënyrë që të mund të mbështesin pozicione ose departamente të tjera.
  • Jepuni punonjësve kohën për të dhënë mbrapsht. Vullnetarizmi përmes organizatave lokale është një mënyrë që biznesi juaj t'i jap mbrapsht komunitetit. Zgjedhni një kauzë që e mbështet e gjithë kompania juaj ose inkurajoni stafin të gjejë një kauzë për të cilën ata janë të pasionuar. Sigurohuni që punonjësit të jenë të veshur me logon e kompanisë kur ata dalin si vullnetarë.
  • Thyeni (ose të paktën lakoni) rregullat. Të gjithë ne duhet t'i "lëshojmë flokët herë pas here". Programoni një happy hour "të detyrueshme" në vendin tuaj të preferuar për t'u mbledhur në një të Premte pas punës. Mos flasni as për zyrën, thjesht shijoni një pije me kolegët tuaj.

Marrë nga: Jolene Campbell