Job

5 gabime në CV tuaj që mund t'ju kushtojnë në një intervistë pune

CV-ja është më së shpeshti kontakti juaj i parë me një punëdhënës të mundshëm, ndaj është e rëndësishme të thyeni akullin me të dhe të tregoheni në mënyrën më të mirë. Është bileta juaj për një intervistë, por vetëm nëse rekrutuesit nuk gjejnë ndonjë gabim në aplikacionin e marrë dhe nuk ju eliminojnë para se të lexojnë CV-në deri në fund.

Në këtë artikull, ne kemi përmbledhur gabimet kryesore që duhen shmangur.

1.Gabimet e shkrimit

Edhe nëse CV-ja juaj kalon përmes një programi të drejtshkrimit automatik, ajo kurrë nuk mund t'i gjejë të gjitha gabimet, edhe nëse shkruani “por” ose diçka të tillë në vend të “pot”. Merrni disa minuta për ta rishikuar me kujdes, më pas ofrojani një miku, i cili, si palë e tretë, do të shohë gabime të mundshme shkrimi përpara jush.

Jini të saktë dhe të qëndrueshëm me shenjat e pikësimit, veçanërisht kur renditni me pika - mund të mos ketë rëndësi për ju, por nëse përmendni tek vetitë e juaja se jeni të saktë, nuk duhet t'i lejoni vetes të filloni një pikë me një shkronjë të vogël dhe të përfundoni me një presje dhe filloni një tjetër me të madhe dhe përfundoni me pikë... I gjithë dokumenti duhet të jetë i njëtrajtshëm.

2. Sipërfaqësia

Sipërfaqësia më së shpeshti ndodh me datat dhe vitet e punës. Do të duket e pakuptimtë nëse përfundoni një punë me kohë të plotë më vonë sesa që keni filluar një punë të re. Punëdhënësi do t'i kushtojë vëmendje kësaj. Gjithashtu, kini parasysh se punët do të shfaqen sipas rendit kronologjik, veçanërisht kur shkruani një dokument në formën e një CV kronologjike. Gabimet e përmendura janë themelore, por kur rekrutuesi duhet të zgjedhë midis jush dhe dikujt që ka dhënë data në mënyrë të konsistente, ju ndoshta do të jeni jashtë zgjedhjes së tij.

3. Paqartësia

Gabimi tjetër shumë i zakonshëm është nëse jeni shumë i paqartë në CV tuaj ose përdorni shkurtesat apo zhargonin që keni përdorur në punën tuaj të mëparshme. Shkruani prezantimin tuaj në mënyrë të tillë që të jetë i kuptueshëm për një person të Burimeve Njerëzore që mund të mos i dijë mirë të gjithë termat.

Përpiquni të jeni më specifik në përshkrimin e punës - nëse keni menaxhuar një ekip punonjësish, shkruani numrin e anëtarëve në ekip dhe në departament. Tregohuni specifik, theksoni arritjet tuaja me numra, përqindje dhe shembuj të shkurtër.

4. Informacione të tepruara

Askush nuk do t'i kushtojë vëmendje CV-së suaj nëse shkruani shumë informacione me fontin 8 në dy faqe. Mos harroni se punëdhënësit shpenzojnë relativisht pak kohë për secilin kandidat, prandaj është thelbësore që informacioni më i rëndësishëm të jetë i dukshëm menjëherë. Mbajeni të thjeshtë dhe përqendrohuni në përvojat dhe sukseset specifike që do ta tërheqin lexuesin. Nëse është e nevojshme, theksoni ose nënvizoni disa fjalë, pasi ato do të jenë më shprehëse.

Ekspertët këshillojnë gjithashtu që të hiqni nga dokumenti përvojën e punës dhe punët që nuk lidhen me pozicionin e shpallur. Do të keni mundësinë t'i përmendni shkurtimisht në intervistë. Në vend të kësaj, përqendrohuni në informacionin kyç dhe përkatës në CV-në tuaj.

5. Ju nuk jeni ai që jeni

Në vërshimin e informacionit dhe dëshirës për t'u dukur sa më mirë, CV mund të kthehet shpejt në diçka që nuk ju përshkruan më juve. Në këtë mënyrë, personaliteti juaj i vërtetë do të fshihet shpejt pas shprehjeve klishe që do ta mërzitin lexuesin dhe si rrjedhojë nuk do të kenë mundësi t'ju njohin. Shtoni një pak 'shpirt' në CV tuaj me një stil shkrimi ose dizajn që do të tregojë personalitetin tuaj të vërtetë dhe do t'ju bëjë të dalloheni nga turma. Si dhe mundohuni të jeni sa më real në dhënien e informacioneve, sepse të dhënat e pavërteta kuptohen shpejtë.